Ehandelspoddens sommarspecial: Snabb digitalt tillväxt

Snabb tillväxt

Sommaren 2020 hördes Omniarchs vd Pelle Pettersson tillsammans med Anton Johansson i Ehandelspodden. De samtalade kring digital tillväxt, KPI:er för e-handel, kostnadsbesparingar och e-handelsorganisation. Det är rekommenderade poddavsnitt för dig som studerar till eller verkar i rollen som e-commerce manager.

Börja lyssna på det inbäddade Spotify-klippet nedan för att lära dig om skalbarhet i e-handelsorganisationen, som grund för snabb digital tillväxt. Pelle talar bl.a. om hur viktigt det är att skapa hävstång i organisationen med hjälp av konsulter. Det senare är ett exempel på hur kompetens tillförs organisationen när behovet finns men när prognosen om framtida organisation är osäker.

Anton talar även om vikten av att ha en doer-mentalitet i organisationen. Att inte fastna i ett slags förvaltande, att fylla dagarna med möten. Utan istället implementera och testa saker, med påföljande mätning för att styra fokus framåt.

Du som lyssnar på podden om snabb digital tillväxt nedan får även höra Pelle tala kring att bygga skalbara funktioner. Ett exempel är kundservice där ett snabbt tillkommet behov ska kunna mötas med att ha system och rutiner för att koppla på fler medarbetare. Det gäller även lager och logistik; att man ska tänka funktion före person.

Teamet hos Omniarch består av seniora e-handelskonsulter som har mångårig erfarenhet av att leda och verka inom komplexa e-handelsorganisationer. Du som producerar eller gör research för ett delområde inom e-handel kan med fördel skicka en förfrågan till Omniarch, för svar på frågor eller medverkan i en sändningOmniarchs expertis bidrar till att utbilda, inspirera och kvalitetssäkra poddar samt webbinar: letstalk@omniarch.se