Kunder

Omniarch och Hemköp i projekt för bättre användarupplevelse i mobilapp

Omniarch fick i inledningen av 2023 uppdraget av Hemköp, en av Sveriges största matvarukedjor, att förbättra användarupplevelsen och funktionaliteten i Hemköps mobilapplikation.

Omniarch CASE: Hemköp, app, 2023.
Omniarch CASE: Hemköp, app, 2023.

Uppdraget inkluderade att stödja Hemköps utvecklingsteam med expertis, best-practice och know-how inom användarupplevelse (UX), ta produktägarskap över den nya appen, och implementera agila arbetsprocesser.

Projektet fokuserade på att transformera Hemköps mobilapp till en upplevelse som bättre rimmade med kundernas förväntningar om att uppleva en app och inte en annan version av upplevelsen på ordinarie sajt, där webbvyer migrerades till ReactNative.

Målet var att förbättra användarupplevelsen genom ett nytt gränssnitt och därmed främja mer effektiva onlineköp, vilket skedde genom fokus på förenklad navigation och tydligare vägar till information utifrån indata i projektet om vad kunderna efterfrågat.

Läs hela case-presentation här på vår webbplats

Relaterade nyheter

  • Digital förnyelse för SmartaSaker genom Omniarch Digital Assessment

    Digital förnyelse för SmartaSaker

    Kunder
  • EQPE till nya höjder med framgångsrik e-handelssatsning

    EQPE till nya höjder med framgångsrik e-handelssatsning

    Kunder

Redo att växla upp?
Vi hjälper dig!

Vi brinner för målmedveten affärsutveckling i en digital värld och hjälper dig att växla upp genom välbeprövade strategier. Vill du vara en del av vår framgångsresa? Boka in ett möte, så berättar vi mer!

Tala med Omniarch - tillväxtbyrå för E-handel