Omniarch

Omniarch x Wildhood Foundation i nytt CSR-initiativ

Omniarch etablerar med start under våren 2024 ett nytt CSR-initiativ tillsammans med Wildhood Foundation.

Omniarch x Wildhood Foundation - Earning to Give - För en mer hållbar framtid
Omniarch x Wildhood Foundation - Earning to Give - För en mer hållbar framtid

CSR-initiativet går under konceptet Earning to Give och har en direkt koppling till Omniarch Digital Assessment.

– Earning to Give är precis som det låter. Vi gör vad vi är bäst på och det är att stötta e-handlare och varumärken för lönsam digital tillväxt. Ett av våra verktyg för att åstadkomma det är vår Digital Assessment, ett kraftfullt ramverk och en metodik för att synliggöra tillväxtpotential och servera en åtgärdsplan med konkreta actions. Tillsammans med Wildhood Foundation tar vi därefter action för skydd av hotade arter och vildmarksområden i Afrika när vi låter 10 000 kr per DA gå till det viktiga arbetet, berättar Daniel Aronowitsch, CBDO och initiativtagare till Omniarch Earning to Give.

Omniarch Earning to Give är ett avstamp inte bara i vad de monetära gåvorna bidrar till för Wildhood utan också eftersom initiativet går hand i hand med Omniarchs värderingar och arbetsgivarvarumärke. Josefin Angelöv, HR Manager på Omniarch, ger sin syn på initiativet:

– Det är viktigt att vi som bolag gör insatser som linjerar med våra värderingar internt och vi är övertygade om att våra medarbetare känner en stolthet i att vara anställda på ett bolag som vill bidra och göra skillnad genom dessa typer av initiativ. Vi tillsammans kan göra skillnad och för oss är det viktigt att vi faktiskt också försöker göra skillnad. Det är en kraft, och möjligen en inre motivation för flertalet, i att veta att deras arbete inte bara driver Omniarch framgång utan också en konkret hjälp till delar av Afrikas vildmarksområden.

Den svenska insamlingsstiftelsen Wildhood Foundation grundades 2016 för att bidra till ett effektivt skydd av hotade arter och vildmarksområden i Afrika.

De naturområden som Wildhood skyddar är strategiskt viktiga eftersom de sjuder av biologisk mångfald, motverkar klimatförändringar och fungerar som inkomstkälla för lokala samhällen. Dessutom är de hem för elefanter, lejon, noshörningar och tusentals andra arter av vilda djur, växter och träd som alla bidrar till att upprätthålla balansen i ekosystemen.

– Behovet av att skydda Afrikas naturområden är enormt och vi har bara börjat! Idag sysselsätter vi 295 kvinnliga parkvakter som skyddar ett nätverk av 3 miljoner hektar vildmark. Med Omniarch stöd kan vi utbilda fler kvinnor för att skydda ännu större områden och fler vilda djur. Det är en helt ovärderlig insats för naturen, säger Filippa Tarras-Wahlberg, grundare av Wildhood Foundation.

Relaterade nyheter

  • Digital Advisor

    Digital Advisor – ny innovativ digital rådgivningstjänst för e-handel och digital tillväxt

    Omniarch
  • Carla x Omniarch

    Carla är antaget till Omniarch Growth Program 2023

    Omniarch

Redo att växla upp?
Vi hjälper dig!

Vi är passionerade inför att se, möta och hjälpa dig med dina digitala utmaningar. Ta del av våra beprövade strategier och få hjälp att växa till nya höjder. Vill du vara en del av vår framgångsresa? Boka ett möte så berättar vi mer!

Tala med Omniarch - tillväxtbyrå för E-handel