Life

Case
Omniarch x Life: Interim E-commerce Manager, 2020
Omniarch x Life: Interim E-commerce Manager, 2020

Vårt uppdrag

 • Fokusområden

  E-commerce, Digital Online Marketing.

 • Våra roller

  Interim E-commerce Manager SE.

Life är Nordens största koncern inom hälsokost och har funnits på marknaden sedan 1994. Koncernen har över 140 butiker och e-handel i Norge, Danmark och Sverige.

Hälsokedjan Life gav våren 2020 uppdraget till Omniarch att leda Online Sales SE. Vårt uppdrag inkluderade uppföljning och optimering av försäljning och konverteringsprocesser. Vi genomförde trafikdrivande åtgärder via SEO och SEM samt analyserade webbtrafik och data för att förbättra kundupplevelsen.

 • Vi fokuserade även på kundbeteende och användarupplevelse (UX) samt drev ständiga förbättringar inom vårt ansvarsområde.
 • Vår roll inkluderade också att agera som kravställare mot externa parter vid behov och att vara en mångsidig resurs för Life.
 • Vi drev på för att förbättra samarbetet med Life’s interna team.

Uppdraget givet Omniarch av Life hade som målbilder att förbättra försäljningen jämfört med föregående år. Fokus låg på att stärka relevanta KPI:er (konverteringsgrad, AOV och total försäljning) och att stötta Life’s arbete med att skapa tätare samarbeten mellan interna avdelningar samt att hantera utvecklings- och förvaltningsfrågor.

Nyckelaspekter

 • Bättre kommunikation mellan avdelningar / knowledge sharing:

  Tätare avstämning och kunskapsdelning till Kategori och Finance. Optimering av dagsbudget, månadsbudget samt KPI:er för E-com och Finance att gemensamt följa upp samt utvärdera. Tätare samarbeten med lagret, djupare kunskapsdelning till teammedlemmar och andra avdelningar.

 • Driva försäljning:

  Kraftigt ökad försäljning i flera trafikdrivande kanaler genom optimering och uppföljning samt initierat nya samarbetspartners.

 • Tydligare struktur:

  Skapat en ny grogrund för att jobba mer effektivt och strukturerat, både internt samt externt. Optimerat arbetsmetodik för e-comteam samt mot organisation.

"Omniarch har varit delaktiga i att utveckla e-handeln på Life och har bidragit till att skapa tillväxt. De har varit bra på att tydligt följa upp och informera vilket gjort det lätt att följa deras arbete. Jag kan varmt rekommendera Omniarch."

Paulina Lundström

Sverigechef Life Europe

Fler case:

The Tea Centre of Stockholm

The Tea Centre of Stockholm x Omniarch
Vår teamleverans innebar att leda och planera utveckling onsite och de digitala plattformarna. Uppskalning och utveckling, kravställning och effektivisering, varumärkesprofilering och grafisk utveckling.Till caset

SmartaSaker

SmartaSaker x Omniarch
Vi kom in hos SmartaSaker som digital affärsutvecklare och e-commerce manager. Vi stöttade inom strategi för online marketing, kravställning och förbättrade kundupplevelse på sajt.Till caset

Redo att växla upp?
Vi hjälper dig!

Vi är passionerade inför att se, möta och hjälpa dig med dina digitala utmaningar. Ta del av våra beprövade strategier och få hjälp att växa till nya höjder. Vill du vara en del av vår framgångsresa? Boka ett möte så berättar vi mer!

Tala med Omniarch - tillväxtbyrå för E-handel