Nordiska Kompaniet

Case
Nordiska Kompaniet x Omniarch
Nordiska Kompaniet x Omniarch

Vårt uppdrag

 • Fokusområden

  E-com, UX, Marketplace, Digital marknadsföring.

 • Vår roll

  E-handelsansvarig.

Nordiska Kompaniet anlitade Omniarch i samband med lansering av sin e-handel hösten 2020.

Det ikoniska varuhuset NK, Nordiska Kompaniet, lanserade sin e-handel hösten 2020 och valde i samband med det att ta in Omniarch för operativt och strategiskt stöd.

Tack vare rik branscherfarenhet och vana av att leda e-handelsorganisationer, kunde Omniarch snabbt identifiera optimeringar i arbetssätt, kommunikation och interna ansvarsområden.

Uppdraget innefattade att leda och utveckla delar av organisationen för NK.se samt projektleda omställningen till att arbeta målinriktat och konverteringsoptimerande med den digitala marknadsföringen. Vidare ansvar för fortlöpande optimering av kundupplevelse, verktyg, rapporter och processer.

NK:s digitala team har tillsammans med Omniarch jobbat aktivt med utveckling, ledarskap och optimering i denna viktiga satsning. Varuhuset erbjuder nu sin kundupplevelse i världsklass, dygnet runt.

Nyckelaspekter

 • Vana av att leda e-handelsorganisation:

  Tack vare lång erfarenhet av att jobba inom digitalt mogna organisationer kunde vi snabbt identifiera behovet av förändringar i vissa arbetssätt, kommunikation och ansvarsområden. NK:s e-handelsorganisation ökade därigenom effektiviteten samt fick ett tydligare kundfokus inom e-handel.

 • Rik branschkunskap:

  Detaljkunskaper inom PIM-arbete och erfarenheter av att arbeta med en Marketplace-setup var till stor hjälp i arbetet med att förstärka NK:s mångfacetterade e-handelslösning.

 • Samverkan med stakeholders:

  Med kundperspektivet i fokus och tack vare erfarenheter från flera partners med försäljning både via e-handel och butik, kunde vi snabbt identifiera justeringar för att knyta ihop helhetsupplevelsen.

Omniarch som samarbetspartner i vårt arbete med att successivt rulla ut NK:s e-handel har gett oss en enorm trygghet. Deras djupa kompetens inom en mängd olika områden har bidragit till att vi snabbare har kunnat fatta bättre beslut.

Stéphane Kylenfelt Zoltak

Head of e-Commerce and Digital Development NK

Redo att växla upp?
Vi hjälper dig!

Vi är passionerade inför att se, möta och hjälpa dig med dina digitala utmaningar. Ta del av våra beprövade strategier och få hjälp att växa till nya höjder. Vill du vara en del av vår framgångsresa? Boka ett möte så berättar vi mer!

Tala med Omniarch - tillväxtbyrå för E-handel